TUNTIKUVAUKSET

Klikkaamalla tunnin nimeä, pääset katsomaan tarkemman kuvauksen.
 
Paritunnit
PARITUNNIT

BACHATA 

Bachata tanssi on alunperin kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta.

Tanssi on saavuttanut suuren suosion suomessa sekä maailmalla ja salsan tavoin sitä tanssitaan nykyisin monella eri tyylillä. 

Musiikki on tasajakoista ja moni kokeekin bachatan rytmiikan helposti omaksuttavaksi. Bachata on täynnä tunnetta! Bachatamusiikki, niin kuin tanssikin, on pehmeää ja melodista, joka antaa mahdollisuuden rikkaaseen askel- ja vartalotyylittelyyn.

TASO •

TASO • •

CUBAN SALSA 

Kuubalainen parisalsa koukuttaa ihmisiä ympäri maailman. Vauhdikas, mutta pehmeä latinalainen tanssi edustaa sekoitusta latinalaisista musiikkityyleistä, mutta sen alkuperä ja pääosa on kuubalainen tanssimusiikki. 

Kuubalaisessa salsa-tanssissa korostuu musiikin rytmikkyys, iloisuus ja kuubalaisen kulttuurin huolettomuus. Tanssiessa salsaa on tärkeää nauttia musiikin rytmeistä, energiasta ja ilosta. Salsa onkin erinomainen ja mukaansatempaava seuratanssi, jota tanssitaan laajasti eri puolilla maailmaa yökerhoissa ja erilaisissa tanssitapahtumissa, niin soolona kuin paritanssina ikään katsomatta!

 

Satun ja Roynetin salsatunneilla keskitytään erityisesti kuubalaisen salsan uskomattomiin rytmeihin ja iloiseen meininkiin. Harjoitellaan muun muassa salsamusiikin rytmin hallintaa, askelkuvioita ja vartalon oikeaoppista käyttöä tanssiessa, oman tanssityylin löytämistä ja tietysti kuubalaista iloa ja energiaa.

TASO •

TASO • •

TASO • • •

TASO • • • •

 

SALSA CON RUMBA 

Tällä tunnilla opettelemme elävöittämään salsaa rumballa. Tanssimme salsan tahtiin ja yhdistämme tanssiin rumbasta tuttuja askelia. Tämä tunti jatkotason tunti ja sopii sinulle, jolla on salsan perusteet jo hallussa. Myös kokemus rumbasta on hyväksi.

KIZOMBA/SEMBA

Kizomba on melko tuore ja moderni tanssi, syntynyt semban pohjalta Angolassa 80-luvulla. Nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna (kimbundusta, mikä on yksi Angolan alkuperäiskielistä) juhlia tai kokoontumista.

 

Kizomban "emo" on semba, ja siksi ne ovat lajeina hyvin samankaltaiset. Tanssina kizomba on pehmeän askeltavaa ja siinä pysytään tasaisesti maadoittuneena. Ainutlaatuista siinä on parin välinen yhteys ja sulava hieman viipyilevä, pyöreä liike. Kizomba onkin koukuttanut tanssijoita nopeasti ympäri maailmaa. Kizombamusiikkiin kuuluu myös elektronisia soittimia ja se voi olla myös vauhdikasta, mutta yleisemmin sitä tanssitaan rauhallisempaan tahtiin.

TASO •

Semban / Kizomban perusteissa käydään läpi selkeästi rennossa ja hauskassa ilmapiirissä lajien peruselementtejä, joiden avulla olet valmis tanssilattialle.

 

Tällä tunnilla opetellaan afrikkalaisille tansseille tyypillistä maadoittunutta askellustapaa, tanssiasentoa ja vartalon käyttöä. Perusteissa opit mm. oleellisia viemisen ja seuraamisen perustekniikoita ja tanssimaan askeleen kerrallaan, mikä tekee näissä lajeissa sekä viemisestä että seuraamisesta ainutlaatuisen maagista. Tunneilla varmistetaan, että sekä seuraajat ja viejät huomioidaan tasapuolisesti.

 

TASO  • •

Kizomban ja semban ihanat ja monipuoliset rytmit vievät meitä kohti sujuvaa sosiaalitanssia. Tämä tunti soveltuu niille, joilla on jo perusteet hallussa. Vahvistamme edelleen luontevaa ja lajityypillistä perustekniikkaa ja luomme edellytyksiä monipuoliseen ja miellyttävään paritanssiin. Sopeutamme opetusta ryhmän mukaan.

TASO • • •

Tunnilla keskitytään vartalon liikkeeseen ja opetellaan tanssimaan molemminpuoleisesti -ei aina samalla jalalla aloittaen. Harjoitellaan vienti ja seuraustekniikoita, jotta parityöskentelystä tulee mahdollisimman selkeää molemmille osapuolille. Keskitytään ennenkaikkea Kizomban passadoihin.

TASO • • • •

Tunnilla keskitytään vaikeampiin askelkuvioihin ja parannetaan tekniikkaa entisestään. Lisäksi kiinnitetään erityisesti huomiota musikaalisuuteen ja opetellaan miten eri tyyppisiin kappaleisiin tulee tanssia oikeaoppisesti musiikkia kunnioittaen.

SON 

Son on salsaa rauhallisempi, pehmeään ylävartalon käyttöön pohjautuva tanssi. Sonin askelkuviot ovat myös salsaa hieman yksinkertaisempia, joten rytmiikka tuokin tanssiin mukavasti haastetta, sillä tanssi toteutetaan ns. contratiempoon. 

 
 
 
 
SOOLOTUNNIT
 

AFRO DANCE

Afro Dance tunnilla pääset tutustumaan useampaan eri tyylilajiin eri Afrikan maista. Samalla tietenkin on hyvä pitää hauskaa ja irrotella oikein kunnolla ammattitaitoisen ja innostavan opettajan johdolla.

 

Tunti koostuu alkulämmittelyistä, jonka jälkeen syvennytään perustekniikoihin ja lopuksi päästään koostamaan koreografiaa. Lopputunnista tietenkin venytellään, jotta vartalo pysyy vetreänä.

Tällä tunnilla pääset tutustumaan mm Ghanasta, Congosta, Nigeriasta, Norsunluurannikolta, Etelä-Afrikasta, Angolasta sekä monista muista Afrikan maista tulleisiin Afro-tyyleihin. 

Hyvää musiikkia, iloa ja naurua ja tanssia. Mitä sitä ihminen muuta kaipaa! 

BACHATA

Tunti kuvaus tulossa...

BACHATA STYLING

Bachata Styling -tunnilla tehdään sekä koreografioita että monipuolisia vartalon käytön harjoitteita. 

Käymme huolellisesti läpi bachatan liikekieltä tukevia tekniikoita, jotka mahdollistavat sensuellin ja sulavan liikkumisen, ja harjoittelemme miten pehmeässäkin tanssissa voidaan käyttää energiaa ja voimaa. Tunnilla keskitytään mm. käsien, olkapäiden, pään ja lantion harjoitteisiin ja isolaatioihin, ja opetellaan yhdistelemään niitä sujuvaksi ja sulavaksi omassa tanssissa. Vaikka opettelemme tunnilla koreografioita, tunnin tarkoituksena on antaa työkaluja oman persoonallisen tyylin kehittämiseen. 

 

Tunnilla yhdistellään bachatan eri tyylejä. Tunnin musiikkivalikoima vaihtelee laajasti autenttisen domikaanisen bachatan ja uusimpien bachata-remixien välillä.

 

Tunnilla voit käyttää joko tanssitossuja/-lenkkareita tai korkokenkiä. 

BAILES CUBANOS
Tällä tunnilla sukellamme pintaa syvemmälle kuubalaisten tanssien ja kulttuurin maailmaan. Folklore tanssit ovat edelleen todella suosittuja Kuubassa ja sieltä ammennetaan mausteita niin soolo kuin sosiaalitansseihinkin. Folklore tansseja on perinteisesti tanssittu pääasiassa kuuban kaduilla iloisen musiikin soidessa. Musiikin ymmärtämisen ja tulkinnan kautta löydät opit käyttämään kehoasi aivan uudella tavalla.
Tanssilaji vaihtuu joka tunti, näin tutustut laajemmin salsan ihanaan maailmaan.

DANCEHALL

Dancehall on 70-80- lukujen taitteessa reggaesta kehittynyt jamaikalainen tanssi- ja musiikkikulttuuri. Dancehall-sanalla on alunperin tarkoitettu paikkaa, jossa tanssit järjestetään, ja näiden mukaan nimettiin myöhemmin myös itse musiikki- ja tanssityyli. Dancehall on sosiaalista tanssia, jossa monet  liikkeet tulevat arjen asioista tai yhteiskunnan oloista, ja monelle se on paljon enemmän kuin tanssia ja musiikkia - se on myös yhteisö ja elämäntyyli. Dancehall-tunnilla käymme läpi nimettyjä tansseja ja liikesarjoja (steps, moves) ja harjoittelemme Dancehallin maskuliiniselle tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta muuvien, sarjojen ja koreografioiden kautta. 

FEMALE DANCEHALL 

Female Dancehall on nimensä mukaisesti dancehallin naisellinen tyyli ja Jamaikalla vain naisille tarkoitettu tanssityyli dancehall-tanssissa ja kulttuurissa. Liikkeiden painotus on naisellisuutta korostavissa liikkeissä ja syventyy lantion käytön hallintaan ja eri tekniikoihin, nimettyihin mimmiliikkeisiin (female moves) sekä erilaisiin  “bootysheikkaus”-liikkeisiin.  Tärkeimpänä mimmidancehallissa on kuitenkin wine eli winaus eli lantionpyöritys. Female Dancehall-tunnilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, energiaa ja asennetta ja harjoitellaan tätä kaikkea koreografioiden ja sarjojen avulla. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa. Ikäraja 16v.

TASO •

Tällä tunnilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, energiaa ja asennetta perustekniikoiden ja helpompien female muuvien avulla ja koostetaan jo opitusta pidempiä sarjoja. Sarjat/koreografiat vaihtuvat 3 viikon sykleissä. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa. Ikäraja 16v.

 

TASO  • •

Jatkotason tunnilla syvennetään jo opittuja tekniikoita ja lähdetään tekemään niistä haastavampia variaatioita. Uusien lantiotekniikoiden lisäksi treenaamme haastavampia mimmimuuveja ja koreografioita ja keskitymme tuomaan esille sinun yksilöllistä tanssityyliä ja asennetta. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa.

Ikäraja 16v. 

HEELS

Heels tunnilla heittäydytään supernaisellisen showtanssityylin pariin joka on tullut tutuksi mm. Britney Spearsin ja Beyoncen musiikkivideoilta. Tunnilla tehtävät koreografiat ovat naisellisia ja sensuelleja, työskentelemme/tanssimme paljon myös lattiatasossa joten polvisuojat olisi hyvä pitää tunneilla mukana. Tunneilla haemme sulavuutta liikkeeseen sekä itsevarmuutta koroilla tanssimiseen hauskanpitoa unohtamatta! 
Tanssikengiksi suosittelemme tanssiin tarkoitettuja korkokenkiä tai tolppakorkoisia kenkiä jotka tukevat nilkkaa ja ovat mukavat jalassa.

KEHONHUOLTO

Kehonhuoltotunnilla keskitytään kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointiin, joka tukee sekä tanssimista, että arkea. Tunnilla avataan kehon kireyksiä sekä vahvistetaan syviä tukilihaksia.

 

Tunnilla hyödynnetään erilaisia venyttely tekniikoita, joilla pyritään vaikuttamaan lihas-jännejärjestelmään, faskiaan sekä nivelten liikelaajuuteen. Syviä lihaksia vahvistamalla lihakset toimivat optimaalisella tavalla ja liikkeistä saadaan hallittuja.

 

Hyvän liikkuvuuden ja kehonhallinnan avulla tanssimisesta tulee kevyttä ja loukkaantumisriski pienenee.

LADIES KIZOMBA (GINGA)

Ginga tarkoittaa kizombasta ja sembasta puhuttaessa vartalon liikekieltä, sekä kokonaisvaltaista asennetta tanssiessa. Gingatunneilla keskitytään tekniikkaan ja vartalon liikekieleen seuraajan näkökulmasta. Lisäksi yhdistellään askelia pienimuotoiseen soolokoreoon kizomba-, semba- tai tarraxinhamusiikkiin.

 

Tunti soveltuu kizombaa/sembaa tanssiville, perusteet hallitseville seuraajille, jotka haluavat parantaa tekniikkaansa ja löytää sen oman gingansa!

LATIN MIX

Latin Mix tunnilla Tunnilla opetellaan lyhyitä koreografioita tansseja varioiden. Pääpaino on itse tanssissa ja tekniikkaa opetellaan hyvin kevyesti, mutta koko vartalo saa takuuvarmasti liikettä. Tule nauttimaan helpoista koreografioista, karibialaisesta musiikista sekä pehmeästä liikekielestä, sekä ennen kaikkea mukaansatempaavasta latinalaisesta tunnelmasta! 

REGGAETÓN 

Reggaetón on urbaanin musiikin muoto, josta tuli suosittua Latinalaisessa Amerikassa 1990-luvun alussa. Sittemmin se on saavuttanut huikean suosion ympäri maailmaa. Reggaetón on musiikkia, jossa sekoittuu jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Reggaeton tanssilajina on saanut vaikutteita Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssilajeista kuten dancehallista, hiphopista ja afrosta. Se on ehdottomasti yksi tämän hetken suosituimpia tansseja ja musiikkityylejä klubeilla. 

 

Reggaetonissa käytetään koko vartaloa, mutta erityisesti rintakehä, olkapäät ja lantio liikkuvat.Tunnilla keskitytään näiden vartalon aksenttien harjoitteluun. 

TASO • •

Tällä tunnilla keskitytään opettelemaan erilaisia koreografioita, joissa pääsee pitämään hauskaa ja nauttimaan vauhdikkaasta sheikkauksesta! 


Tunneilla harjoitellaan erilaisia askelkuvioita ja käsiliikkeitä, joita yhdistellään reggaetonille ominaisiin lantion ja rintakehän isolaatioihin, pyörityksiin ja sheikkauksiin. 


Tunti aloitetaan kunnon lämmittelyllä, jonka aikana tehdään erilaisia vartalon liikkuvuusharjoituksia ja käydään läpi koreografioissa tarvittavia tekniikoita. Loppu tunti keskitytään liikesarjojen opetteluun ja tanssista nauttimiseen rytmikkään ja mukaansa tempaavan musiikin tahtiin. 


Tunti soveltuu reggaetonin alkeet osaavalle tai muuten jo tanssia hieman harrastaneille. 

REGGAETON TEKNIIKKA

Reggaetón tekniikka tunnilla keskitymme nimensä mukaisesti tekniikan harjoittelemiseen ja koostamme joka tunti opettelemistamme tekniikoista pienen sarjan.

 

Tällä tunnilla käydään läpi rintakehän, lantion, käsien sekä olkapäiden eri tekniikoita Reggaetónin näkökulmasta. Vaikka tunnin nimi viittaakin vahvasti Reggaetóniin, tämä tunti on suunniteltu niin, että siitä on hyötyä myös muihin tanssilajeihin. Tehdään rytmiharjoituksia ja nautitaan tanssista. Ajatuksena on, että kaikki tanssi tukee toista.

 

Tunnilla soi musiikkina etupäässä Reggaetón, mutta voidaan joskus villiintyä ja tanssia mihin tahansa musiikkiin. Rytmi on kaikkein tärkein. 

 

Jos haluat kehittyä tanssijana ja oppia tuntemaan vartalosi mahdollisuudet paremmin, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa tämä tunti valikoimaasi. Opitaan yhdessä, pidetään hauskaa ja ennen kaikkea bailataan! 

COMMERCIAL REGGATÓN 

Commercial Reggaetón on energinen tunti, jossa koreografioihin sekoitetaan rohkeasti eri tanssityylejä. Musiikkina soi pääasiallisesti Reggaetón, mutta fiilistä voidaan hakea myös muista musiikki tyyleistä. 

Koreografiat ovat erittäin vauhdikkaita, hiukset hulmuavat ja kroppa saa liikettä. Tämä tunti sopii sinulle, joka tykkäät haastaa itseäsi ja oppia uusia tapoja käyttää vartaloasi. Tunnilla keskitytään tanssin lisäksi oman itsevarmuuden löytämiseen ja tanssilliseen ilmaisuun. 

Tunti on avoimen tason tunti ja soveltuu Reggaetónin alkeet osaavalle tai muuten jo tanssia hieman harrastaneille. Tunnilla on teema "aina eka kerta" eli vaikka koreografia toistuu kolmena kertana, aina pääsee mukaan. Tunti on rakennettu niin, että liikkeet käydään joka kerta läpi huolellisesti ja näin kaikki pääsevät mukaan.

RUMBA

Rumballe on tyypillistä viekoittelevat liikeradat sekä katsekontaktin säilyminen tanssipartneriin. Tunti sopii sinulle, joka haluat viedä tanssisi aivan uudelle tasolle.

Aloitamme jokaisen tunnin koordinaatio- ja isolaatioharjoituksilla. Tavoitteena on oppia erittelemään eri kehon osien – hartioiden, ylävartalon, käsivarsien jne. – liike toisistaan. Teemme pienen koreografian, joissa harjoittelemme tunnin alussa opittuja asioita ja rumballe ominaista liikettä.

SALSA

Salsan iloiset rytmit koukuttavat ja saavat hyvälle mielelle. Opettelemme liikkumaan musiikin rytmiin. Harjoittelemme salsan perusaskeleita ja tanssin maustamista muilla kuubalaisilla rytmeillä, kuten sonilla, mambolla ja pilonilla. Jokaisella tunnilla teemme pienen koreografian.

Tämä tunti on avointa tasoa ja soveltuu kaikille jo tanssia harrastaneille. Antaudu siis musiikin vietäväksi ja nauti salsan ihanista rytmeistä.

SALSATÓN

Kun yhdistetään salsa ja reggaetón, tuloksena on takuulla vauhdikasta bailausta. Jalat pysyvät liikkeessä ja kroppa saa kyytiä. Salsatón musiikissa yhdistyy salsan ja reggaetónin elementtejä ja tanssityylissä yhdistetään salsan vauhdikas askellus reggaetónin räväkkään kropan liikkeeseen. 

 

Joka tunnilla tehdään uusi energinen koreografia ja pidetään hauskaa!

SALSA STYLING

Tuntikuvaus tulossa...

SALSA MIX

Energinen ja kaikille sopiva tunti, jolla varmasti saa positiivisen vireen uuteen viikkoon. Tunnilla yhdistellään herkullista salsaa esimerkiksi reggaetonin tai rumban maailmaan helpoin askelkuvioin. 

SENIORISALSA

Tämä tanssitunti on suunnattu nimenomaan senioreille. Tunnilla tehdään erilaisia harjoituksia, millä saadaan vartaloa lämpimäksi sekä tehdään helppoja askelsarjoja. Tällä tunnilla ei opetella pitkiä koreografioita, vaan keskitytään erityisesti hauskanpitoon sekä musiikista ja elämästä nauttimiseen.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa tanssitaustaa, vaan kaikki ovat tervetulleita. Tunnilla soi musiikkina caribian rytmit.

Tule mukaan hauskanpitoon!

SON & CHA CHA CHA

Roben ominta alaa on sonin ja chachachan hienovarainen eleganssi ja upea musiikintulkinta jo hivenen haastetta tarjoavissa koreografioissa. Tunnin vaihtuvissa sarjoissa eläydytään niin traditionaaliseen soniin kuin heittäydytään välillä myös cabaret'maisiin showtunnelmiin. 

SON

Son on salsaa rauhallisempi, pehmeään ylävartalon käyttöön pohjautuva tanssi. Sonin askelkuviot ovat myös salsaa hieman yksinkertaisempia, joten rytmiikka tuokin tanssiin mukavasti haastetta, sillä tanssi toteutetaan ns. contratiempoon. 

STRETCHING

Tämä tunti on kaikille, jotka haluavat kehittää venyvyyttä turvallisessa opetuksessa ja samalla hauskaa pitäen. Tunnilla tehdään erilaisia toiminnallisia harjoituksia joilla käydään läpi koko vartalo, lantion alue, jalat, olkapäät sekä selkä. Tällä tunnilla notkistuu ja suosittelemmekin tätä tuntia aivan kaikille. Omat matot mukaan! 

TWERK 

Nykymuotoonsa twerk on kehittynyt ajan kanssa ja sen juuria ei voida liittää vain yhden alueen tai kulttuuriperinteen tansseihin. Juuret löytyvät  erilaisista afroamerikkalaisista ja afrikkalaisista tansseista, kuten mapouka, baikoko, niiko ja chakacha. Twerk-käsitettä alettiin käyttämään 80-luvun lopulla mm. New Orleansin bounce -hiphop-suuntauksen yhteydessä. 

Tanssina twerk muotoutuu kansankielessä helposti "pyllytanssiksi". Twerkissä tehdään mm. booty-poppausta, sheikkausta sekä heristelyjä erilaisissa asennoissa.

Twerkkaus on super hauskaa ja erittäin fyysistä, joten kunnon kohoaminen on positiivinen sivuvaikutus.

 

TWERK TEKNIIKKA

Tekniikkatunnilla keskitytään nimensä mukaisesti harjoittelemaan twerkin tekniikkaa. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi erilaisia tekniikoita kuten heristelyjä ja lantiolla tehtäviä iskuja eri tavoin ja eri asennoissa. Tekniikoita harjoitellaan sekä paikallaan pysyen että salin poikki liikkuen. Tunnilla työskennellään myös paljon lattiatasossa eli polvisuojat on hyvä pitää aina tunnilla mukana. 
Jokaisella tunnilla keskitytään muutamaan eri tekniikkaan joita harjoitellaan yksittäisinä liikkeinä sekä yhdistettyinä lyhyiksi koreografioiksi jotta opitaan myös kuinka vaihtamaan tekniikasta toiseen sekä tekemään erilaisia rytmivaihteluja lantiolla. 

Tunnille kannattaa ottaa polvisuojat mukaan!

 

TWERK CHOREO

Tällä tunnilla pääset nauttimaan oppimistasi tekniikoista ja sheikkaamaan sydämmesi kyllyydestä. Choreo tunnilla keskityään tekemään koreografiaa ja tekniikka jää täten vähemmälle. 

Tunnille kannattaa ottaa polvisuojat mukaan!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
REGGAETON SHOW 3.jpg
CARLOS 3.jpg
76.png
77.png
80.png
 
 
DAME NETTISIVU UUTISEN PIKKUKUVA (29).png