top of page

Lajikuvaukset

Klikkaamalla tunnin nimeä, pääset katsomaan tarkemman kuvauksen.
SOOLOTUNNIT
PARITUNNIT
PARIBACHATA
PARITUNNIT

PARIBACHATA

Bachata tanssi on alunperin kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta.

Tanssi on saavuttanut suuren suosion Suomessa sekä maailmalla ja salsan tavoin sitä tanssitaan nykyisin monella eri tyylillä. 

Musiikki on tasajakoista ja moni kokeekin bachatan rytmiikan helposti omaksuttavaksi. Bachata on täynnä tunnetta! Bachatamusiikki, niin kuin tanssikin, on pehmeää ja melodista, joka antaa mahdollisuuden rikkaaseen askel- ja vartalotyylittelyyn. 

PARISALSA

Kuubalainen parisalsa koukuttaa ihmisiä ympäri maailman. Vauhdikas, mutta pehmeä latinalainen tanssi edustaa sekoitusta latinalaisista musiikkityyleistä, mutta sen alkuperä ja pääosa on kuubalainen tanssimusiikki. 

Kuubalaisessa salsa-tanssissa korostuu musiikin rytmikkyys, iloisuus ja kuubalaisen kulttuurin huolettomuus. Tanssiessa salsaa on tärkeää nauttia musiikin rytmeistä, energiasta ja ilosta. Salsa onkin erinomainen ja mukaansatempaava seuratanssi, jota tanssitaan laajasti eri puolilla maailmaa yökerhoissa ja erilaisissa tanssitapahtumissa, niin soolona kuin paritanssina ikään katsomatta!

 

Satun ja Roynetin salsatunneilla keskitytään erityisesti kuubalaisen salsan uskomattomiin rytmeihin ja iloiseen meininkiin. Harjoitellaan muun muassa salsamusiikin rytmin hallintaa, askelkuvioita ja vartalon oikeaoppista käyttöä tanssiessa, oman tanssityylin löytämistä ja tietysti kuubalaista iloa ja energiaa.

 

RUEDA

Tämä on kuubalaista parisalsaa aidoimmillaan. Ruedassa jokaisella kuviolla on oma nimensä, jotka voivat olla humoristisiakin. Rueda on nimenomaan hauskanpitoa ja sitä tanssitaan perinteisesti piirissä, jossa opettaja johtaa ja muut seuraavat käskyjä. Parit vaihtuvat ja meno on vauhdikasta. Tämä tunti jatkotason tunti ja sopii sinulle, jolla on salsan perusteet jo hallussa sekä piirissä tanssiminen on sinulle jo tuttua. Tunneille ei tarvitse omaa paria.

PARIKIZOMBA/SEMBA

Kizomba on melko tuore ja moderni tanssi, syntynyt semban pohjalta Angolassa 80-luvulla. Nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna (kimbundusta, mikä on yksi Angolan alkuperäiskielistä) juhlia tai kokoontumista.

 

Kizomban "emo" on semba, ja siksi ne ovat lajeina hyvin samankaltaiset. Tanssina kizomba on pehmeän askeltavaa ja siinä pysytään tasaisesti maadoittuneena. Ainutlaatuista siinä on parin välinen yhteys ja sulava hieman viipyilevä, pyöreä liike. Kizomba onkin koukuttanut tanssijoita nopeasti ympäri maailmaa. Kizombamusiikkiin kuuluu myös elektronisia soittimia ja se voi olla myös vauhdikasta, mutta yleisemmin sitä tanssitaan rauhallisempaan tahtiin.

TASO 1

Semban / Kizomban perusteissa käydään läpi selkeästi rennossa ja hauskassa ilmapiirissä lajien peruselementtejä, joiden avulla olet valmis tanssilattialle.

 

Tällä tunnilla opetellaan afrikkalaisille tansseille tyypillistä maadoittunutta askellustapaa, tanssiasentoa ja vartalon käyttöä. Perusteissa opit mm. oleellisia viemisen ja seuraamisen perustekniikoita ja tanssimaan askeleen kerrallaan, mikä tekee näissä lajeissa sekä viemisestä että seuraamisesta ainutlaatuisen maagista. Tunneilla varmistetaan, että sekä seuraajat ja viejät huomioidaan tasapuolisesti.

 

TASO  2

Kizomban ja semban ihanat ja monipuoliset rytmit vievät meitä kohti sujuvaa sosiaalitanssia. Tämä tunti soveltuu niille, joilla on jo perusteet hallussa. Vahvistamme edelleen luontevaa ja lajityypillistä perustekniikkaa ja luomme edellytyksiä monipuoliseen ja miellyttävään paritanssiin. Sopeutamme opetusta ryhmän mukaan.

TASO 3

Tunnilla keskitytään vartalon liikkeeseen ja opetellaan tanssimaan molemminpuoleisesti -ei aina samalla jalalla aloittaen. Harjoitellaan vienti ja seuraustekniikoita, jotta parityöskentelystä tulee mahdollisimman selkeää molemmille osapuolille. Keskitytään ennenkaikkea Kizomban passadoihin.

TASO 4

Tunnilla keskitytään vaikeampiin askelkuvioihin ja parannetaan tekniikkaa entisestään. Lisäksi kiinnitetään erityisesti huomiota musikaalisuuteen ja opetellaan miten eri tyyppisiin kappaleisiin tulee tanssia oikeaoppisesti musiikkia kunnioittaen.

PARISON 

Son on salsaa rauhallisempi, pehmeään ylävartalon käyttöön pohjautuva tanssi. Sonin askelkuviot ovat myös salsaa hieman yksinkertaisempia, joten rytmiikka tuokin tanssiin mukavasti haastetta, sillä tanssi toteutetaan ns. contratiempoon. 

PARISALSA
RUEDA
PARIKIZOMBA/SEMBA
PARISO
AFRO CUBAN
SOOLOTUNNIT
AFRO DANCE

AFRO CUBAN

Tunneilla opetellaan kuubalaiseen Santería-uskontoon kuuluvia yorubatansseja sekä muita perinteisiä tansseja, joita ovat muun muassa congá, arará, makuta ja yuka. Näihin pohjautuvat Kuuban nykytanssit. Tunneilla keskitytään etenkin jalkojen "bouncing"-liikkeeseen ja ylävartalon, rintakehän ja olkapäiden vapautuneeseen, rentoon liikkeeseen. Pyrimme itsenäistämään ylävartalon osia toisistaan siten, että liike pysyy kauniina ja hallittuna.

AFRO DANCE

Afro Dance tunnilla pääset tutustumaan useampaan eri tyylilajiin eri Afrikan maista. Samalla tietenkin on hyvä pitää hauskaa ja irrotella oikein kunnolla ammattitaitoisen ja innostavan opettajan johdolla.

 

Tunti koostuu alkulämmittelyistä, jonka jälkeen syvennytään perustekniikoihin ja lopuksi päästään koostamaan koreografiaa. Lopputunnista tietenkin venytellään, jotta vartalo pysyy vetreänä.

Tällä tunnilla pääset tutustumaan mm Ghanasta, Congosta, Nigeriasta, Norsunluurannikolta, Etelä-Afrikasta, Angolasta sekä monista muista Afrikan maista tulleisiin Afro-tyyleihin. 

Hyvää musiikkia, iloa ja naurua ja tanssia. Mitä sitä ihminen muuta kaipaa! 

KIDS AFRO DANCE

Kids Afro Dance kurssilla lapset pääsevät  tutustumaan useampaan eri tyylilajiin eri Afrikan maista. Samalla tietenkin pidetään hauskaa ja irrotellaan oikein kunnolla ammattitaitoisen sekä innostavan opettajan johdolla.

 

Näillä tunneilla lapset pääsevät tutustumaan mm Ghanasta, Congosta, Nigeriasta, Norsunluurannikolta, Etelä-Afrikasta, Angolasta sekä monista muista Afrikan maista tulleisiin Afro-tyyleihin. 

 

Tutustumme mm. myös erilaisiin tapoihin liikkua musiikkiin samalla kun suupielet hipovat korvia. 

 

Eben toimii päätyökseen sirkuksessa. Lapset ja heidän hauskuuttaminen on Ebenille arkipäivää. Lapset ovat parhaissa käsissä ja kokevat varmasti ikimuistoisen kurssin <3

Iloista musiikkia, leikkejä, iloa, naurua ja tanssia luvassa! 

 

Tervetuloa nauttimaan iloisista rytmeistä ja mahtavasta fiiliksestä! 

 

 

BACHATA

Bachata tanssi on alunperin kotoisin Dominikaanisesta tasavallasta.

Tanssi on saavuttanut suuren suosion Suomessa sekä maailmalla ja salsan tavoin sitä tanssitaan nykyisin monella eri tyylillä. 

 

Musiikki on tasajakoista ja moni kokeekin bachatan rytmiikan helposti omaksuttavaksi. Bachata on täynnä tunnetta! Bachatamusiikki, niin kuin tanssikin, on pehmeää ja melodista, joka antaa mahdollisuuden rikkaaseen askel- ja vartalotyylittelyyn. 

BACHATA STYLING

Bachata Styling -tunnilla tehdään sekä koreografioita että monipuolisia vartalon käytön harjoitteita. 

Käymme huolellisesti läpi bachatan liikekieltä tukevia tekniikoita, jotka mahdollistavat sensuellin ja sulavan liikkumisen, ja harjoittelemme miten pehmeässäkin tanssissa voidaan käyttää energiaa ja voimaa. Tunnilla keskitytään mm. käsien, olkapäiden, pään ja lantion harjoitteisiin ja isolaatioihin, ja opetellaan yhdistelemään niitä sujuvaksi ja sulavaksi omassa tanssissa. Vaikka opettelemme tunnilla koreografioita, tunnin tarkoituksena on antaa työkaluja oman persoonallisen tyylin kehittämiseen. 

 

Tunnilla yhdistellään bachatan eri tyylejä. Tunnin musiikkivalikoima vaihtelee laajasti autenttisen domikaanisen bachatan ja uusimpien bachata-remixien välillä.

 

Tunnilla voit käyttää joko tanssitossuja/-lenkkareita tai korkokenkiä.

DANCEHALL

Dancehall on 70-80- lukujen taitteessa reggaesta kehittynyt jamaikalainen tanssi- ja musiikkikulttuuri. Dancehall-sanalla on alunperin tarkoitettu paikkaa, jossa tanssit järjestetään, ja näiden mukaan nimettiin myöhemmin myös itse musiikki- ja tanssityyli. Dancehall on sosiaalista tanssia, jossa monet  liikkeet tulevat arjen asioista tai yhteiskunnan oloista, ja monelle se on paljon enemmän kuin tanssia ja musiikkia - se on myös yhteisö ja elämäntyyli. Dancehall-tunnilla käymme läpi nimettyjä tansseja ja liikesarjoja (steps, moves) ja harjoittelemme Dancehallin maskuliiniselle tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta muuvien, sarjojen ja koreografioiden kautta. 

FEMALE DANCEHALL 

Female Dancehall on nimensä mukaisesti dancehallin naisellinen tyyli ja Jamaikalla vain naisille tarkoitettu tanssityyli dancehall-tanssissa ja kulttuurissa. Liikkeiden painotus on naisellisuutta korostavissa liikkeissä ja syventyy lantion käytön hallintaan ja eri tekniikoihin, nimettyihin mimmiliikkeisiin (female moves) sekä erilaisiin  “bootysheikkaus”-liikkeisiin.  Tärkeimpänä mimmidancehallissa on kuitenkin wine eli winaus eli lantionpyöritys. Female Dancehall-tunnilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, energiaa ja asennetta ja harjoitellaan tätä kaikkea koreografioiden ja sarjojen avulla. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa. Ikäraja 16v.

TASO 1

Tällä tunnilla harjoitellaan em. asioiden lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, energiaa ja asennetta perustekniikoiden ja helpompien female muuvien avulla ja koostetaan jo opitusta pidempiä sarjoja. Sarjat/koreografiat vaihtuvat 3 viikon sykleissä. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa. Ikäraja 16v.

 

TASO  2

Jatkotason tunnilla syvennetään jo opittuja tekniikoita ja lähdetään tekemään niistä haastavampia variaatioita. Uusien lantiotekniikoiden lisäksi treenaamme haastavampia mimmimuuveja ja koreografioita ja keskitymme tuomaan esille sinun yksilöllistä tanssityyliä ja asennetta. Tunnilla ei tehdä akrobatiaa.

Ikäraja 16v. 

HEELS

Heels tunnilla heittäydytään supernaisellisen showtanssityylin pariin joka on tullut tutuksi mm. Britney Spearsin ja Beyoncen musiikkivideoilta. Tunnilla tehtävät koreografiat ovat naisellisia ja sensuelleja, työskentelemme/tanssimme paljon myös lattiatasossa joten polvisuojat olisi hyvä pitää tunneilla mukana. Tunneilla haemme sulavuutta liikkeeseen sekä itsevarmuutta koroilla tanssimiseen hauskanpitoa unohtamatta! 
Tanssikengiksi suosittelemme tanssiin tarkoitettuja korkokenkiä tai tolppakorkoisia kenkiä jotka tukevat nilkkaa ja ovat mukavat jalassa.

LATIN MIX

Latin Mix tunnilla Tunnilla opetellaan lyhyitä koreografioita tansseja varioiden. Pääpaino on itse tanssissa ja tekniikkaa opetellaan hyvin kevyesti, mutta koko vartalo saa takuuvarmasti liikettä. Tule nauttimaan helpoista koreografioista, karibialaisesta musiikista sekä pehmeästä liikekielestä, sekä ennen kaikkea mukaansatempaavasta latinalaisesta tunnelmasta! 

REGGAETÓN 

Reggaetón on urbaanin musiikin muoto, josta tuli suosittua Latinalaisessa Amerikassa 1990-luvun alussa. Sittemmin se on saavuttanut huikean suosion ympäri maailmaa. Reggaetón on musiikkia, jossa sekoittuu jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Reggaeton tanssilajina on saanut vaikutteita Karibian ja Etelä-Amerikan perinteisistä tanssilajeista kuten dancehallista, hiphopista ja afrosta. Se on ehdottomasti yksi tämän hetken suosituimpia tansseja ja musiikkityylejä klubeilla. 

 

Reggaetonissa käytetään koko vartaloa, mutta erityisesti rintakehä, olkapäät ja lantio liikkuvat. Tunnilla keskitytään näiden vartalon aksenttien harjoitteluun. 

RUMBA

Rumballe on tyypillistä viekoittelevat liikeradat sekä katsekontaktin säilyminen tanssipartneriin. Tunti sopii sinulle, joka haluat viedä tanssisi aivan uudelle tasolle.

Aloitamme jokaisen tunnin koordinaatio- ja isolaatioharjoituksilla. Tavoitteena on oppia erittelemään eri kehon osien – hartioiden, ylävartalon, käsivarsien jne. – liike toisistaan. Teemme pienen koreografian, joissa harjoittelemme tunnin alussa opittuja asioita ja rumballe ominaista liikettä.​

SALSA

Salsan iloiset rytmit koukuttavat ja saavat hyvälle mielelle. Opettelemme liikkumaan musiikin rytmiin. Harjoittelemme salsan perusaskeleita ja tanssin maustamista muilla kuubalaisilla rytmeillä, kuten sonilla, mambolla ja pilonilla. Jokaisella tunnilla teemme pienen koreografian.

Tämä tunti on avointa tasoa ja soveltuu kaikille jo tanssia harrastaneille. Antaudu siis musiikin vietäväksi ja nauti salsan ihanista rytmeistä.​

SALSA STYLING

Se hetki kun parisi päästää sosiaalitanssissa otteensa, on sinun aikasi loistaa! Nimensä mukaisesti tällä tunnilla lähdetään stailaamaan perusaskeleita esimerkiksi rikkomalla rytmiä tai tyylittelemällä sitä enemmän showmaiseen tyyliin, sekä  tehdään erilaisia harjoituksia vartalon ja käsien käyttöön. Tietenkin tunnilla tehdään koreografiaa, tanssitaan ja pidetään hauskaa!

SALSA MIX

Energinen ja kaikille sopiva tunti, jolla varmasti saa positiivisen vireen uuteen viikkoon. Tunnilla yhdistellään herkullista salsaa esimerkiksi reggaetonin tai rumban maailmaan helpoin askelkuvioin. 

SON

Son on salsaa rauhallisempi, pehmeään ylävartalon käyttöön pohjautuva tanssi. Sonin askelkuviot ovat myös salsaa hieman yksinkertaisempia, joten rytmiikka tuokin tanssiin mukavasti haastetta, sillä tanssi toteutetaan ns. contratiempoon. 

BACHATA
BACHATA STYLING
DH
HEELS
LAMIX
REGGAETÓN
RUMBA
SALSA
SALSA MIX
SON soolo
KIDS AFRO DANCE
Salsa Sylng
bottom of page