top of page
Ebenezer Aidoo "Eben"

Eben on Ghanalainen tanssija sekä akrobaatti. Hän aloitti esiintymisen 12-vuotiaana matkustaen legendaarisen Ghana Dance Esemble ryhmän kanssa ympäri maata. Ghana Dance Esembel on vuonna 1962 perustettu ghanalaiseen kulttuuriin, musiikkiin ja traditionaalisiin tansseihin erikoistunut ryhmä, jonka perinteenä oli löytää nuoria, lahjakkaita taiteilijoita, jotka hallitsevat tiettyjä tanssimuotoja eri maan osista sekä kouluttaa heitä. Eben onkin täten erikoistunut Afro-tyyleihin esimerkiksi Ghanasta, Nigeriasta, Congosta, Norsunluurannikolta, Etelä-Afrikasta, Angolasta ja monista muista Afrikan maista.

 

Myöhemmin hän innostui myös sirkuksesta. Sirkus opintonsa hän suoritti Kiinassa.  Eben on luonut uransa esiintymällä monissa maissa ympäri Eurooppaa. Hän on ollut mukana erilaisissa Show produktioissa sekä tapahtumissa. Esimerkiksi Germany`s “Das super talent” joka on Saksan oma versio Talentista, Lithuania`s “2minutés slovés”- TV show´ssa ja tänä vuonna (2020) Talent Suomessa esittelemässä uskomattomia tanssi sekä akrobatia taitojaan.

 

Nykyisin Eben asuu Tampereella. Hän on pitänyt monia Afrohouse, Afrobeat ja Ndombolo workshoppeja / tanssitunteja ympäri suomea. Hän pitää myös akrobatia ja streching tunteja. Tanssitunneilleen hän haluaa tuoda iloa, hauskan pitoa ja hikistä menoa. Hän onkin omien sanojensa mukaan ekspertti nimenomaan nauramisessa. 

Katso Ebenin esiintyminen TALENT Suomessa.

 

EBEN.png
bottom of page